Sokszor merül fel kérdésként, hogy mi az épületbontás menete. Bejegyzésünkben megpróbáljuk összegyűjteni a legfontosabb, általános lépéseket. Természetesen ezek projektenként változhatnak, nem minden lépésre van szükség minden munka esetén.

Épületbontás előtt

Bontási engedély beszerzése, kiviteli terv készítése

Az elmúlt években sokszor változott a jogszabály, így sokszor vita van abból, hogy egy munkához kell-e bontási engedély vagy csak bejelentés szükséges. Az aktuális szabályozás alapján készült bejegyzésünket a következő linken olvashatják: bontási engedély

Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy az aktuálisan érvényes szabályozásról érdemes az építésügyi hatóságtól érdeklődni.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Hívjon minket a + 36 20 969 3980 telefonszámon, vagy írjon egy e-mailt a zoli197133@gmail.com e-mail címre az épületbontás helyszínével, pontos tárgyával kapcsolatosan és küldje meg elérhetőségeit, felvesszük Önnel a kapcsolatot!

Helyszíni felmérés

A helyszíni felmérés alatt részletesen átbeszéljük az ügyféllel a projektet, megvizsgáljuk az épületet, az esetleges veszélyes anyagokat, illetve rögzítjük a kiegészítő szolgáltatások szükségességét, úgy mint az ömlesztett anyag szállítást, vagy a konténer szállítást.

Árajánlat

A felmérés során egyeztetett adatok alapján árajánlatot készítünk a munkára, illetve egyeztetjük a kezdési időpontot is ügyfelünkkel.

Az épületbontás

Az első feladat a közművek eltávolítása, esetlegesen ideiglenes mérőórák kihelyezése. Az ideiglenes mérőórák akkor is szükségesek lesznek, ha a már a bontáson és tereprendezésen átesett telken később építkezés fog zajlani. Ne felejtsük el, hogy ehhez az illetékes szervek közreműködése, engedélye is kelleni fog.

Kezdődhet a munka! A szükséges engedélyeket átvesszük (ennek ügyintézése minden esetben ügyfeleink feladata!), felvonulunk gépeinkkel a projekt területére. A családi házak bontása jellemzően a következő szerint alakul:

  1. Keményebb szerkezetek, illetve a tetőszerkezet eltávolítása
  2. Födémzet, fa, gerendák, béléstestek elbontása
  3. Nyílászárók (ajtók, ablakok) eltávolítása
  4. Épületfalazat bontása
  5. Alapzat eltávolítása és sávalap kiforgatása
  6. Hulladékszállítás, sittszállítás, a később felhasználható szánt anyagok eladása
  7. Tereprendezés, gépi földmunka
  8. Ömlesztett anyag szállítása
  9. A frissen rendezett terep átadása az építkezéshez

A bontás végeztével ne felejtsük el, hogy van még egy adminisztratív feladat: még ha nem is volt bontási engedély köteles az adott projekt, még akkor is kell kérni egy hatósági bizonyítványt 30 napon belül.

Épületbontás Budapesten

Tapasztalt munkatársaink a munka kezdetétől, a projekt befejezésig segítenek Önnek épületbontással, földmunkával, gépi földmunkával kapcsolatosan!

Keressen minket a + 36 20 969 3980 telefonszámon!

Olvassa el régebbi bejegyzéseinket is!

Az épületbontás árát meghatározó tényezők
Hogyan válasszon épületbontási vállalkozót